Verenigingsdag 2024: 'Laat je niet gek maken en sta open voor het andere!'

Een unieke multimediale en uitdagende presentatie van gastspreker Tony Bosma zorgt ervoor dat je anders naar de hedendaagse en toekomstige wereld zult kijken.

Tony Bosma 04 - 765x300px

Dat de wereld verandert weten we, maar wat gaan we daar als werkgevers nu mee doen? Loop je nu al hopeloos achter als je nieuwe technieken, zoals ChatGTP en AI, nog niet gebruikt of is het misschien verstandig om nog even te wachten voor je hiermee aan de slag gaat? Is verdergaande digitalisering de oplossing voor elk organisatieprobleem of levert dit weer nieuwe problemen op? Moeten we verder gaan met automatisering en misschien mensen vervangen door robots? Is de techniek de oplossing of juist het probleem?

En, relevant voor het werk van de toekomst: moeten we allemaal nieuwe dingen bedenken om die schaars wordende beschikbare medewerkers nog te strikken of moeten we gewoon anders naar de arbeidsmarkt kijken? Tijdens onze Verenigingsdag kijken we vanuit het oogpunt van werkgevers naar de verschillende veranderingen die op ons af komen.

Toonaangevende sprekers begeleiden ons
Een van de twee sprekers is Tony Bosma, een gerenommeerde futurist en trendwatcher. Hij staat erom bekend dat hij geen utopische toekomstbeelden, maar een kritische en realistische blik op de hedendaagse en de toekomstige samenleving heeft. Hij zet je aan het denken en onderbouwt de stelling dat we de toekomst bouwen niet door het verleden efficiënter te maken, maar door ook te breken met aannames en ingesleten gedrag. Hier ligt de uitdaging.

Tony: "De toekomst verken je niet door te schreeuwen over wat er allemaal kan komen, maar door gedegen onderzoek en door open te staan voor het nieuwe en onbekende. Ga zien en zoek geen bevestiging van de dingen die je wilt vinden. Omarm het onbekende, maar laat je er niet door leiden."

Het gezamenlijk delen van toekomstbeelden helpt organisaties om de juiste besluiten te nemen. Denk vooruit en visualiseer de toekomst. Vraag je niet af waarom ontwikkelingen plaatsvinden, maar juist waarom ze nog niet zijn gedaan. En laat je vooral niet gek maken door alle berichten die op ons afkomen!"

Tony heeft ruime ervaring in onder meer de publieke en semi-publieke sector. Hij helpt organisaties zoals de politie, diverse ministeries en zorgorganisaties bij hun oriëntatie op hun toekomst. Hoe ontwikkelt de omgeving zich, wat wordt er van die organisaties verwacht en welke keuzes moeten die organisaties maken?

Je komt toch ook?
Heb jij je al aangemeld voor onze Verenigingsdag? We kijken ernaar uit je op 3 oktober te zien in 'Remastered' Rotterdam.

Poll
Hoe denkt jouw organisatie over nieuwe technologie en de toekomstige organisatie van werk? We hebben drie korte vragen voor je in onze poll; vul je 'm even in?